Istorijat

Panonka – Kvalitet koji traje godinama

 

Kvalitet, stručnost i zadovoljni partneri, kako dobavljači tako i kupci, su odlika našeg poslovanja od samog osnivanja, 1991. godine, i od tada se gradi tradicija kvaliteta koji traje godinama. Važimo za lidera u oblasti agrotrgovine i horeca distribucije na teritoriji Crne Gore, a rado ćemo vam pokazati i zašto je to tako!

 

Tržištu Crne Gore nudimo sve vrste poljoprivrednih proizvoda i proizvoda za potrebe horeca kanala (hotela, restorana, picerija, pekara, slastičara itd.). Osnovna djelatnost preduzeća je uvoz i distribucija ovih proizvoda. U kompaniji je zaposleno oko 30 ljudi različitih profila, od kojih je 10 sa visokom stručnom spremom, kako bi ispunila sva očikavanja po pitanju usluge i kvaliteta.

 

Smatraju nas dijelom najuspješnijih kompanija u grupaciji malih i srednjih preduzeća, što je rezultat odgovornog dugogodišnjeg rada, uspješnog ostvarivanja svih poslovnih ciljeva, planova i preuzetih obaveza. Postignuti rezultati i stečena pozicija, istovremeno, predstavljaju veliku odgovornost i obavezu za nastavak daljeg razvoja i doprinosa cjelokupnom društvu. Svojim radom i posvećenošću nastojimo da i dalje zavređujemo zvanje napredne i kvalitetne kompanije.

Sertifikati

 

Kao potvrda kvaliteta naših proizvoda i usluga tu su sertifikati ISO 9001 i HACCP.

Kratak istorijat:

 

1991. godina – preduzetničkom inicijativom Uroša Novakovića, osnovano je preduzece "Panonka d.o.o.". Već na samom startu nametnuli smo se kao lider u svojoj oblasti poslovanja. Prvi objekat je bio u porodičnoj kući u Gornjoj Gorici.

 

1991 - 1996 godine – Period ekspanzije naše kompanije u toku kojeg je naš asortiman znatno uvećan. Sklopljena su brojna partnerstva i saradnje sa mnogim poznatim kompanijama iz Srbije, Hrvatske, Italije, Holandije, Slovenije, Austije, Njemačke i Kanade. Sa tim kompanijama i danas uspješno sarađujemo.

 

1997. godina – Početak nove ere u poslovanju. Ključna godina i prekretnica. Kupovinom atraktivnog zemljišta od 3000m2 na Zabjelu u Podgorica, na kojem je izgrađen naš poslovno-upravni objekat u sklopu kojeg se nalaze magacini Veleprodaje, Maloprodaja kao i sjedište firme. Ovom investicijom smo dali dodatan kvalitet našem poslovanju.

 

2003. godina – Razvoj maloprodajne mreže je nastavljen izgradnjom i otvaranjem trećeg maloprodajnog objekta u Golubovcima. Tržištu zetske ravnice smo približili asortiman kvalitetnih proizvoda uz vrhunsku uslugu.

 

2003 - 2009 godine – Orjentišemo se na gradnju modernih poslovno-stambenih objekata za potrebe firme, dalju rentu i prodaju na tržištu. Tako su u okviru firme izgrađeni brojni poslovno stambeni objekti na atraktivnim lokacijama u Podgorici, Budvi, Nikšiću, Bijelom Polju itd. Takođe, ovaj period karakteriše otvaranje firme u Srbiji i kupovina Mlina i Silosa, skladišnih kapaciteta oko 5000t, u Vojvodini za otkup i preradu žitarica. Odličnim poslovanjem Mlinu je nakon par godina viseštruko uvećana vrijednost i 2011 godine je prodat stranom konzorcijumu.

 

2009 - 2014. godine – Nakon građevinskog buma uslijedila je slabija aktivnost u ovoj oblasti, tako da smo se u značajnoj mjeri orjentisali na osnovni agro sektor, gdje bilježimo značaj rast prodaje u tom periodu. U želji da svim našim partnerima pružimo što bolji kvalitet uredili smo svoju organizaciju i poslovanje shodno međunarodnim standardima ISO9001 i HACCP.

 

2014. – do danas – Sadašnji izvršni direktor, Mladen Novaković, priključuje se firmi i osniva se novi sektor Horeca, koji postoje najbrže rastući sektor firme. Takođe, pokreće se veleprodaja agro sektora i sektora hrane, kao i sektora opreme za životinje na najozbiljnijem nivou. Kroz veleprodaju svakodnevno imamo kontakt sa preko 1000 kupaca širom Crne Gore, kako bi njima kao i krajnjim korisnicima pružili ono što zaslužuju - kvalitet, stručnost, efikasnost. Zarad bolje usluge i unapređenja poslovanja osposobljen je vozni park od 15 vozila, kako putničkih tako i teretnih za potrebe komercijale i distribucije.

 

Svi naši objekti su locirani na najatraktivnijim lokacijama tako da su lako dostupni i vrlo prepoznatljivi kupcima širom Crne Gore.