Sirovine za sladoledarstvo

Baze za sladoled

 

Baze za sladoled koriste se u poslastičarstvu za mašinsko pripremanje mliječnih i voćnih sladoleda različitih ukusa. Baze za sladoled iz naše ponude stvaraju kompaktniju, mekaniju, kremastiju strukturu sladoleda i čine ga dugotrajnim.

 

Paste za sladoled

 

Paste za sladoled su koncentrovani proizvodi različitih ukusa koje se koriste u proizvodnji sladoleda i u poslastičarstvu za aromatizovanje mliječnih krema. Proizvodu daju bogat ukus i miris. Ovaj proizvod nije namijenjen za direktno konzumiranje, nego za proizvodnju sladoleda i u pripremi kolača. Ove paste su idealne za izradu Gelata i Sorbetta. Nudimo paste za sladoled sa ukusom šumskog voća, aronije, kivija, zelene jabuke, višnje, jagode, borovnice, maline i banane koje sadrže 60% svježeg voća u svom sastavu. Nudimo i paste sa ukusom karamele i čokolade sa udjelom od 35% kakao-a, kao i vanilije napravljene sa prirodnom burbon vanilijom.


Točeni sladoled

 

Praškasta baza koja se koristi u poslastičarstvu za pripremu točenog sladoleda je ukusa banane, jagode, čokolade i vanilije. Rastvara se lako, a proizvodu daje volumen, puniji, kremastiji i dugotrajniji ukus, čvršću strukturu i sprečava brzo topljenje sladoleda.

 

Način pripreme:

Postepeno umutiti 1 kg praška za točeni sladoled u 2,5 l vode ili mlijeka ( ili 1,250 l mlijeka i 1,250 l vode ) dok se prah potpuno ne rastvori.Tako rastvorenu smjesu ostaviti da odstoji 5 – 10 minuta, a zatim ponovo kratko i brzo promiješati te sve sipati u aparat za sadoled. Ako želite slađi sladoled dodati 250 – 300 g šećera.

 

Dekoracije

 

Uljepšavaju izgled sladoleda, torti, šniti, kolača i drugih dezerta.
Doziranje: Prema želji i potrebama potrošača

 

Topinzi

 

Preliv za sve vrste kolača, sladoleda, torti voćnih slastica i druge deserte. U ponudi se nalaze toping sa ukusom čokolade, karamele, jagode, kivija, vanilije, višnje i šumskog voća.