Sirovine za slastičarstvo

Poslastičarstvo

 

Poslastičarstvo i njegove raskošne kreacije  nas prate od naših najranijih dana i za njega vezujemo najslađe uspomene našeg djetinjstva. Ko još nije vukao maminu ili bakinu kecelju nestrpljivo čekajući da obliže posudu u kojoj se mutio fil, ne mogavši da dočeka da torta bude gotova?


Suština poslastičarstva je čist hedonizam - pomislite samo na mekane slojeve krema, vazdušasti patišpanj, pjenaste talase šlaga, skarletne sokove i purpurne boje…


Užitak u kvalitetnom desertu je vrhunski doživljaj u kome se prepuštamo očaravajućoj fuziji ukusa i senzaciji zadovoljstva koje nas prožimaju sa svakim novim zalogajem.


Profesionalno poslastičarstvo je umijeće koje zahtijeva  rafiniran osećaj za estetiku i delikatnu preciznost, a kada se radi o izboru korišćenih sirovina vrši se najstrožija kvalitativna selekcija i prihvataju se samo vrhunski sastojci besprekornih karakteristika - parametri po kojima su krojeni i čije uslove ispunjavaju svi proizvodi koje Panonka ima u svom asortimanu.


Fleksibilni proizvodi koji olakšavaju posao poslastičarima, odrešavaju im ruke da bi mogli da se potpuno posvete stvaranju slatkih remek djela - osnovni sastojci, gotove smješe, pomoćni, propratni i dekorativni priozvodi su dio našeg proizvodnog asortimana za profesionalno poslastičarstvo.


Naš imperativ je orijentisanost na ispunjavanje potreba naših saradnika, kao i usmjerenost na praćenje dolazećih trendova u poslastičarstvu, što ostvarujemo kroz kontinuiran proces istraživanja i razvoja koji se odvija u istraživačkim centrima širom sveta.


Probranim i raznovrsnim asortimanom uslužujemo potrebe tih cijenjenih širioca radosti  - modernih poslastičara željnih inovacije, kao i majstora starog kova koji su u potrazi za alatkama koje će im olakšati posao, pomažući da njihove kreacije budu  uvijek ujednačenog, prepoznatljivog i vanserijskog kvaliteta.


Pozivamo sve poslastičare da podijele sa nama svoje potrebe, ideje i nedoumice u vezi sirovina, tehnoloških postupaka ili novih proizvoda, a Panonka će zauzvrat podijeliti svoja strašću oblikovana i posvećenošću razvijena rešenja namijenjena primjeni u modernom poslastičarstvu.


Nadjevi i punjenja

 

Za punjenje raznovrsnih pekarskih i poslastičarskih specijaliteta, Panonka ima u ponudi bogat asortiman  različitih nadjeva izvanrednog kvaliteta.

 

Nadjevi od jezgrastih plodova

 

Za punjenje slatkih pekarskih specijaliteta - štrudli, danskog peciva, slatkih pita i drugih poslastica  - naši prvorazredni nadjevi od jezgrastih plodova su idealan izbor. Najsavremenija  proizvodna tehnologija i u milimetar odmjeren odnos sastojaka čine naše nadjeve jedinstvenima, a ujednačen kvalitet i izbalansiran ukus čini ih nezamjenjivim. Osim vrhunskog kvaliteta nadjeva, njihova visoka moć upijanja vode obezbjeđuje ekonomičnost i pruža dodatnu prednost prilikom korišćenja.

 

Voćna punjenja

 

Naša voćna punjenja su proizvedena od pažljivo odabranih voćnih sorti, isključivo od besprekornih plodova prve klase. Punjenja se proizvode u pogonima opremljenim najmodernijom opremom za tu svrhu, a tehnike prerade voća koje se koriste obezbeđuju ujednačen kvalitet i maksimalnu očuvanost karakteristika voća u finalnom proizvodu. Visok sadržaj voća, odlična stabilnost i perfektan ukus karakterišu sva voćna punjenja koja ćete pronaći u našem asortimanu.

 

Slana punjenja

 

Bilo da se radi o hlebu, pecivu ili drugim pekarskim proizvodima, Panonka nudi inovativna rešenja za raznoliku i isplativu proizvodnju.  Vođeni tom filozofijom, nadogradili smo naš asortiman novom proizvodnom kategorijom po prvi put predstavljenom na našem tržištu, kojom otvaramo niz novih mogućnosti za proizvodnju peciva. Razvili smo liniju slanih termostabilnih punjenja  namijenjenih filovanju svih vrsta peciva, pita i  kvasnog ili beskvasnog lisnatog tijesta.  Osim što daju karakter pecivu i profilišu ukus, slana punjenja podižu vrednost pecivu. Takođe, pružaju optimalno rešenje za jednostavnu proizvodnju širokog asortimana ukusnog, raznolikog i atraktivnog peciva.

 

Grupe proizvoda:

  • Gotove mješavine za kreme i stabilizatori

  • Gotove mješavine za izradu nadjeva

  • Glazure i gotove čokoladne kreme za glaziranje

  • Gotove mješavine za biskvitne mase

  • Gotove mješavine za dizana tijesta